Produksjonen

Bortistu bassturøkt lammelår

Lokal matkultur og tradisjoner har stått sterkt på Bortistu siden det første huset ble bygd på garden i 1648. Vi ønsker å bringe disse mattradisjonene videre gjennom våre unike lokalmatprodukter som du nå kan handle hjem til deg selv i nettbutikken vår.

Alle våre produkter blir produsert hjemme hos oss på Bortistu. I all hovedsak med råvarer fra lokale bønder og produsenter. Per i dag har vi et sortiment på fire produkter men jobber stadig med å utvide med nye, egenutviklede produkter.

Vårt prisbelønnende Basstrurøkt lammelår fra Bortistu blir utelukkende til av kjøtt av lam som har beitet i Trollheimen. Lammelårene røykes på tradisjonelt vis over einer og bjørk i vår 170 år gamle røykbasstu - som gir et saftig og mørt kjøtt med en unik smak som ikke kan gjenskapes noe annet sted enn akkurat her.

Magdas Sviskelykke er en nydelig sviske- og byggrynskompott fra Bortistu etter god, gammel oppskrift brakt videre gjennom fire generasjoner. Nytes som dessert med en skvett kald fløte. Magdas Sviskelykke er finalist i Årets produkt under Trøndersk Matfestival 2021.

I tillegg baker vi også grov og fin flatbakst her på Bortistu, som blir et nydelig følge til lammelåret - eller hva som helst av annen mat der flatbrød passer til.

Har du spørsmål om våre lokalmatprodukter? Ta gjerne kontakt med oss.