Nydelig kraft av bassturøkt lammelår
Å koke kraft er en kjempefin metode for å benytte seg av hele låret på. Med en velsmakende kraft har du en nydelig base for både sauser, gryter og supper. Prøv gjerne vår enkle oppskrift på lammegryte - eller vær kreativ og prøv deg frem med lammekraft i kombinasjon med andre oppskrifter. Frys den gjerne ned i porsjoner så har du den klar til senere. Se video nederst for hvordan vi lager lammekraft på Bortistu.
Ingredienser:
- Bein fra lam. Perfekt å bruke bein fra ett utbeinet lammelår.
- Gulrot.
- Sellerirot.
- Purreløk.
- Løk.
- Hel pepper.
- 2 stk. laurbærblad.
- Vann.
- Svi av beina i ovnen på sterk varme i ca. 20 minutter. Beina skal nå ha fått en mørk farge.
- Kutt opp gulrot, selleri, løk og purreløk i store biter.
- Legg beina i en kasserolle sammen med grønnsakene, hel pepper, laurbærblad og fyll opp med vann til innholdet dekkes.
- Kok opp på sterk varme.
- Skru ned varmen og la det småkoke på middels varme i 2-3 timer. Man vi se at væsken minsker i kasserollen, fyll etter med mer vann hvis det reduseres mye.
- Ta av kasserollen etter 2-3 timer. Sil kraften og sett kraften på varmen igjen. Nå skal kraften reduseres i ytterligere ca. 1 time.
- Ta kraften av varmen. Kraften er klar til bruk.
- Denne kraften kan brukes i supper, sauser og gryter. Kraften kan lett fryses ned til senere bruk.