Varmende gryte med basstulam og rotgrønnsaker
Lammegryte med rester av bassturøkt lammelår er både lettvint og skikkelig godt. Egner seg like godt etter en lang dag på tur - som etter jobb og skole. Kombinér med dine favoritt rotgrønnsaker og dette blir raskt en vinner hos både store og små. Se video nederst for fremgangsmåte.
Tidsbruk: 30-40 min
Ingredienser:
- Rester av helstekt lammelår.
- Lammekraft
- En halv sellerirot.
- En halv kålrot.
- 4-5 gulrøtter.
- 1 løk.
- Salt.
- Pepper.
Slik gjør du:
- Start med å lage lammesaus: Tilsett lammekraften i en kasserolle og varm den til den koker. Smak til med salt og pepper. Jevnes med maisenna til passe tykkelse - tilsett sukkerkulør hvis du ønsker en mørkere farge.
- Kutt rotgrønnsaker i grove biter og tilsetter de i sausen sammen med lammet.
- Kokes til grønnsakene er møre og kjøttet gjennomvarmt.
- Kan serveres med kokte poteter, potetmos eller ris.