Hvit pizza med rester av basstulam
Alle elsker pizza! Og med hvit saus og lammekjøtt får du en litt ny vri på en gammel klassiker. Start gjerne med denne oppskriften men prøv deg også frem med ditt favoritt tilbehør. Har du hatt helstekt bassturøkt lammelår til middag dagen før? Da blir dette en garantert suksess på dag to! Se video nederst for hvordan du lager hvit pizza med basstulam.
Tidsbruk: 30 min.
Ingredienser:
- Pizzabunn.
- Basstulam.
- Ruccola.
- Hvitløk.
- Rømme.
- Salt
- Pepper.
- Solsikkekjerner.
- Revet ost.
- Rødløk.
Slik gjør du:
- Kjevle ut ønsket størrelse på pizzabunnen - eller bruk ferdig bunn.
- Lag hvit pizzasaus: Rør hakket hvitløk i rømme. Smak til med salt og pepper.
- Smør den hvite sausen utover pizzabunnen og strø over revet ost.
- Kutt rester av basstulammet i biter og fordel utover pizzaen.
- Fordel tynne ringer av rødløk over pizzaen.
- Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 15-20 minutter.
- Topp pizzaen med ruccola og ristede solsikkekjerner før servering.
Kokkens tips:
Eksperimenter gjerne med dine favorittgrønnsaker på pizzaen. Rester av den hvite pizzasausen kan også brukes som dressing.