Helstekt, bassturøkt lammelår fra Bortistu
Helstekt lammelår er saftig, velsmakende og nydelig - året rundt! Med vårt bassturøkte lammelår fra Bortistu får du i tillegg en unik smak som kun kan gjenskapes i vår 170 år gamle røykbasstu. Som bonus er det overraskende enkelt å tilberede og har du rester kan du bruke dem i en rekke spennende oppskrifter som gir flere muligheter for kjempegode måltid. Se video nederst for hvordan du tilbereder helstekt bassturøkt lammelår.
Tidsberegning: 4-7 timer
Ingredienser:
- Basstulam.
- Romtemperert smør.
- Rosmarin.
- Pepper.
- Hvitløk (Kan sløyfes).
Slik gjør du:
- Finhakk hvitløk
- Pisk romtemperert smør med rosmarin, pepper og hvitløk.
- Smør inn lammelåret med smørblandingen.
- Legg lammelåret på et stekebrett - gjerne med steketermometer.
- Forvarm ovnen til 220 grader, og brun lammelåret i 20 minutter
- Stek videre på 110 grader, til du oppnår en kjernetemperatur på 63 grader
- Stek videre på 63 grader i 1-5 timer. Hold kjernetemperaturen på 63 grader.
Kokkens anbefaling:
Bruk steketermometer! Da er det enkelt å følge med på kjernetemperaturen under hele prosessen. Stek lammelåret lengst mulig for å oppnå ett saftig og mørt lammelår.