Gyros med rester av basstulam

I store deler av verden spiser de lammekjøtt hele året, og med vårt fantastiske, lokale lammekjøtt burde vi også gjøre mer av det her hjemme. Da passer det fint å hente fram denne greskinspirerte oppskriften når du har tatt vare på rester av helstekt lammelår. Nyt den til lunsj eller middag - for deg selv, med familie eller gode venner. Se hvordan du lager den i videoen nederst på siden.

Tidsbruk: 20-30 minutter.

Ingredienser:

  • Marinade.
  • Strimler av ferdigstekt basstulam.
  • Rødløk.
  • Salat.
  • Agurk.
  • Tzatziki.
  • Pitabrød.
  • Dressing eller rømme.

    Marinade:

    • 1 stk. løk.
    • 2 båt hvitløk.
    • 0,5 ts tørket oregano.
    • 0,5 ts tørket rosmarin.
    • 0,25 ts pepper.
    • 1 ts salt.
    • 1 dl olivenolje.

    Fremgangsmåte

    • Skjær kjøttet i strimler.
    • Lag marinaden: Løk og hvitløk hakkes og kjøres sammen med oregano og rosmarin i en hurtigmikser (eller stavmikser). Tilsett halvparten av oljen og kjør dette til en jevn masse.
    • Tilsett lam og marinaden i en stekepanne og fres. La marinaden kokes inn i kjøttet.
    • Kutt opp grønnsaker.
    • Fyll pitabrødet med lam, grønnsaker og dressing eller rømme.