Gyros med rester av basstulam
I store deler av verden spiser de lammekjøtt hele året, og med vårt fantastiske, lokale lammekjøtt burde vi også gjøre mer av det her hjemme. Da passer det fint å hente fram denne greskinspirerte oppskriften når du har tatt vare på rester av helstekt lammelår. Nyt den til lunsj eller middag - for deg selv, med familie eller gode venner. Se hvordan du lager den i videoen nederst på siden.
Tidsbruk: 20-30 minutter.
Ingredienser:
- Marinade.
- Strimler av ferdigstekt basstulam.
- Rødløk.
- Salat.
- Agurk.
- Tzatziki.
- Pitabrød.
- Dressing eller rømme.
Marinade:
- 1 stk. løk.
- 2 båt hvitløk.
- 0,5 ts tørket oregano.
- 0,5 ts tørket rosmarin.
- 0,25 ts pepper.
- 1 ts salt.
- 1 dl olivenolje.
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i strimler.
- Lag marinaden: Løk og hvitløk hakkes og kjøres sammen med oregano og rosmarin i en hurtigmikser (eller stavmikser). Tilsett halvparten av oljen og kjør dette til en jevn masse.
- Tilsett lam og marinaden i en stekepanne og fres. La marinaden kokes inn i kjøttet.
- Kutt opp grønnsaker.
- Fyll pitabrødet med lam, grønnsaker og dressing eller rømme.