Nydelig kraft av bassturøkt lammelår

Å koke kraft er en kjempefin metode for å benytte seg av hele låret på. Med en velsmakende kraft har du en nydelig base for både sauser, gryter og supper. Prøv gjerne vår enkle oppskrift på lammegryte - eller vær kreativ og prøv deg frem med lammekraft i kombinasjon med andre oppskrifter. Frys den gjerne ned i porsjoner så har du den klar til senere. Se video nederst for hvordan vi lager lammekraft på Bortistu.


Ingredienser:

  • Bein fra lam. Perfekt å bruke bein fra ett utbeinet lammelår.
  • Gulrot.
  • Sellerirot.
  • Purreløk.
  • Løk.
  • Hel pepper.
  • 2 stk.  laurbærblad.
  • Vann.

Slik gjør du:
  • Svi av beina i ovnen på sterk varme i ca. 20 minutter. Beina skal nå ha fått en mørk farge.
  • Kutt opp gulrot, selleri, løk og purreløk i store biter.
  • Legg beina i en kasserolle sammen med grønnsakene, hel pepper, laurbærblad og fyll opp med vann til innholdet dekkes.
  • Kok opp på sterk varme.
  • Skru ned varmen og la det småkoke på middels varme i 2-3 timer. Man vi se at væsken minsker i kasserollen, fyll etter med mer vann hvis det reduseres mye.
  • Ta av kasserollen etter 2-3 timer. Sil kraften og sett kraften på varmen igjen. Nå skal kraften reduseres i ytterligere ca. 1 time.
  • Ta kraften av varmen. Kraften er klar til bruk.
  • Denne kraften kan brukes i supper, sauser og gryter. Kraften kan lett fryses ned til senere bruk.