Varmende gryte med basstulam og rotgrønnsaker

Lammegryte med rester av bassturøkt lammelår er både lettvint og skikkelig godt. Egner seg like godt etter en lang dag på tur - som etter jobb og skole. Kombinér med dine favoritt rotgrønnsaker og dette blir raskt en vinner hos både store og små. Se video nederst for fremgangsmåte.


Tidsbruk: 30-40 min

Ingredienser:

  • Rester av helstekt lammelår.
  • Lammekraft
  • En halv sellerirot.
  • En halv kålrot.
  • 4-5 gulrøtter.
  • 1 løk.
  • Salt.
  • Pepper.

Slik gjør du:

  • Start med å lage lammesaus: Tilsett lammekraften i en kasserolle og varm den til den koker. Smak til med salt og pepper. Jevnes med maisenna til passe tykkelse - tilsett sukkerkulør hvis du ønsker en mørkere farge.
  • Kutt rotgrønnsaker i grove biter og tilsetter de i sausen sammen med lammet.
  • Kokes til grønnsakene er møre og kjøttet gjennomvarmt.
  • Kan serveres med kokte poteter, potetmos eller ris.