Helstekt, bassturøkt lammelår fra Bortistu

Helstekt lammelår er saftig, velsmakende og nydelig - året rundt! Med vårt bassturøkte lammelår fra Bortistu får du i tillegg en unik smak som kun kan gjenskapes i vår 170 år gamle røykbasstu. Som bonus er det overraskende enkelt å tilberede og har du rester kan du bruke dem i en rekke spennende oppskrifter som gir flere muligheter for kjempegode måltid. Se video nederst for hvordan du tilbereder helstekt bassturøkt lammelår.


Tidsberegning: 4-7 timer
 

Ingredienser:

  • Basstulam.
  • Romtemperert smør.
  • Rosmarin.
  • Pepper.
  • Hvitløk (Kan sløyfes).

 

Slik gjør du:

  • Finhakk hvitløk
  • Pisk romtemperert smør med rosmarin, pepper og hvitløk.
  • Smør inn lammelåret med smørblandingen.
  • Legg lammelåret på et stekebrett - gjerne med steketermometer.
  • Forvarm ovnen til 220 grader, og brun lammelåret i 20 minutter
  • Stek videre på 110 grader, til du oppnår en kjernetemperatur på 63 grader
  • Stek videre på 63 grader i 1-5 timer. Hold kjernetemperaturen på 63 grader.

 

Kokkens anbefaling:

Bruk steketermometer! Da er det enkelt å følge med på kjernetemperaturen under hele prosessen. Stek lammelåret lengst mulig for å oppnå ett saftig og mørt lammelår.